Révész Sándor - a Zenekar

Révész-Závodi: Piramis évek

Örömteli eseménynek nézett elébe a Piramis együttes rajongótábora: 2016. tavasszal újra együtt állt színpadra a legendás zenekar egykori énekese és szólógitárosa, s néhány dal erejéig újra az eredeti hangon csendült fel az ének.

Az öt budapesti és vidéki helyszínre tervezett turné hangsúlyos zenei célkitűzése, hogy a dalok a lehetőségekhez képest eredeti formában, a régi hangkép iránti maximális hűséggel szólaljanak meg. Az új felállásban a két sztár-zenészt RS "rock and roll közlegényein" kívül egy kéttagú ritmus-szekció egészíti ki.


2015 -

2015 őszén Révész Sándor Rock and roll közlegények címmel indult turnézni, a veszprémi Bluesberry együttes két gitáros-énekesével, Horváth Ákossal és Nagy Gergővel.

A Generál és Piramis slágerek mellett megszólalnak a szólóalbumok dalai, valamint vadonatúj szerzemények is.

A repertoár igen, de a lényeg nem változott: az előadások most is meghitt atmoszférájúak lesznek, kiváló zenével és a megszokott, magas színvonalú, magával ragadó előadásmóddal – azaz Révész Sándorral.


2013-2015

Révész Sándor 2013. tavaszától intim hangulatú koncerteket ad Zajzon Gábor lantművész-gitárossal.

Az akusztikus műsorban a szólólemezek anyaga mellett elhangzanak régi Generál- és Piramis-dalok is.
Révész Sándor szívből szóló dalai kiérlelt gondolatokat, igényesen megmunkált zeneiséget tükröznek.

A műsor – amelyet Zajzon Gábor lantművész-gitárossal közösen álmodtak meg, egy meghitt hangképet teremtve ezzel – lehetőséget nyújt a közönségnek a 2012-ben életművéért a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett művész megismerésére és a még soha fel nem tett kérdések megválaszolására.

A dalok eredeti hangmagasságban szólalnak meg minden erőlködés nélkül gitárok és lant kíséretében. Bennük a nyugodtság és a tisztaság lép nászra a dinamizmussal.


2009

"Ami késik, az jön." - idézem fel szobrász barátom szellemes szavajárását, amikor arra gondolok, hogy 1986 óta, immáron 23 éve nem turnéztam Magyarországon. De most, ami késik, az jön, ugyanis örömmel szeretném bejelenteni, hogy 2009. májusától országos koncert körútra indulok zenekarommal.

A múltat és a jelent titokzatos szálon egy személy szövi össze, Hidasy Eleonóra, aki akkor- 23 évvel ezelőtt-a koncerteket szervező iroda művészeti vezetője volt, most pedig megtisztelő segítségét kínálta: a koncertek megszervezését, mint a Concert&Media ügyvezető igazgatója.

Csillogó tehetségű négy fiatal zenésztársat találtam: - Cseh Balázs basszusgitáros; Horváth Ákos gitáros, énekes; Nagy Gergely gitáros, aki mandolinon, ír buzukin és szájharmonikán is játszik, énekel; Szakáll Béla ütőhangszeres, aki cajonon, percussion hangszereken játszik,- s velük valósítottuk meg azt az akusztikus hangkép álmomat, amit színre viszünk.

Generálos múltamból két, a Piramis dal archívumából mindösszesen három múltidéző dalt szeretnék megszólaltatni a koncerteken. Ezeken kívül az 1985-ben megjelent: Révész Sándor, a Révész 1993 és a 2003-as Változtam című lemezemről válogattam számokat és öt vadonatúj dal is elhangzik majd. Ezúton is szeretném megköszönni mindazon zenebarátok hűségét és szeretetét, akik figyelemmel kísérték és kísérik pályámat.

Barátsággal és szeretettel: Révész Sándor